Kwantiteit kent grenzen, kwaliteit niet

Klim-op gaat voor duurzaam onderwijs. we streven ernaar dat alle leerlingen van een brede basisvorming genieten. we bieden leerlingen zinvolle inhouden en haalbare uitdagingen, zo motiveren we hen tot actief leren.  de leerlingen ontwikkelen zo de competenties die cruciaal zijn voor hun toekomstig leren en leven. zo kunnen ze hun kennis flexibel gebruiken en toepassingen om complexe uiteenlopende situaties en contexten.
We kiezen voor een flexibele organisatie waarbij we verder kijken dan een klas met 4 muren. Leerlingen moeten zich hiervoor vlot tussen de fysieke ruimtes kunnen bewegen om samen te leren met anderen, hun schoolgenoten te helpen om zo de sociale vaardigheden te ontwikkelen. Om dit te kunnen volbrengen maken we gebruik aan een variatie van werk- en groeperingsvormen.
Onze leerkrachten zullen de leerlingen zo sterk mogelijk motiveren door hen gerichte feedback te geven en ondersteuning te bieden.
Om ook de ontwikkeling van de leerkrachten te bevorderen vinden wij het als school belangrijk om voldoende te investeren in doelgerichte nascholingen en coaching-op-de-vloer in samenwerking met experten, hoge scholen en universiteiten.

Leesonderwijs, wie leest heeft de wereld binnen handbereik.

De L staat voor leesonderwijs. Onze school heeft een doordacht leesbeleid ontwikkeld en tracht om bij ieder kind het lezen te stimuleren. Hiervoor hebben we een ruim aanbod aan activiteiten om leesplezier te promoten. We bieden een uitgebreid aanbod van functionele en betekenisvolle opdrachten aan om kinderen te ondersteunen in het begrijpend leesonderwijs.

ICT, media draagt bij tot de jongeren van de toekomst.

In onze wereld in verandering groeien kinderen steeds meer op in een gedigitaliseerde omgeving. Onderwijs in de 21ste eeuw moet daaraan tegemoetkomen. Met onze digitale leerplatformen verwerven we veel efficiënte mogelijkheden voor leerling, ouder en leerkracht.
We willen onze leerlingen aanmoedigen om hun mediacompetenties met een kritische mediawijze blik aan te wenden. Bovendien verwerven ze de nodige kennis, vaardigheden en inzichten die hen voorbereiden op onze sterk gedigitaliseerde maatschappij.

Maatwerk, ongelijk onderwijs biedt gelijke kansen

Het team van onze school begeleidt en ondersteunt kinderen op hun niveau. We streven naar een optimale groei en stimuleren het verleggen van grenzen. We bieden zoveel als mogelijk een individueel leerproces en zorg op maat. We hanteren daarvoor een leerlingvolgsysteem dat nauwkeurig de ontwikkeling opvolgt van het kind. We trachten transparantie te bieden in eerlijke communicatie naar alle betrokkenen.

Ondernemend. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. (zegt pippi langkous)

In onze school staat ontdekkend, ontwerpend en onderzoekend leren in de spotlights. We laten kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden door middel van aangepaste didactieken en projecten. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en leren het meest wanneer ze het zelf kunnen ontdekken. Als ondernemende school hechten we veel belang aan stem. Stem staat voor science, technology, engineering en mathematics.

Positief

We zijn een zorgzame school en hebben aandacht voor het welbevinden en betrokkenheid van ieder kind. We streven naar een balans tussen ‘prestatie’ en ‘zich goed voelen’. We zetten in op persoonsgebonden en cultuurgebonden ontwikkeling door aan te sluiten bij de leefwereld en de interesses van onze leerlingen. Via een schooleigen methodiek werken we aan warme relaties tussen kinderen, leerkrachten en ouders. Zin in leren, zin in leven staat centraal!

011 68 94 15  0479 73 76 89