Dag 1: Eindelijk is het zo ver, Sportklassen kan beginnen…

Na lang wachten, was het vanmorgen eindelijk zover en konden we op sportklassen vertrekken.  Om 8u45 stond de bus ons op te wachten.  Na een korte stop in Kortenbos kwamen we een uurtje later aan in Sport Vlaanderen te Herentals.  Vol ongeduld gingen we onze kamers verkennen en stijlvol inrichten.  Een bed opmaken was voor sommige kinderen toch nog een hels karwei.  Na veel zwoegen en zweten en een potje voetbal en ontspanningsspelletjes konden we ons maagje gaan vullen.  Een kruidige courgettensoep gevolgd door een lekkere wortelpuree met zelfgemaakte fishsticks met tartaarsaus en als toetje een vanillepudding met of zonder hagelslag.  Dat werd gesmaakt!

Eventjes tijd om ons eten te laten zakken op onze kamers om nadien het competitiegevoel aan te wakkeren met enkele estafettespelen geleid door meester Wim.  Onze sportschoenen vlogen in het rond en het uithoudingsvermogen werd al serieus getest.

Vervolgens werden de leerlingen in 2 groepen verdeeld en kon het echte Bloso-gebeuren van start gaan.  De eerste groep ging mountainbiken en de andere groep gingen kajakken.  De mountainbikers beleefden veel plezier op een extra uitdagend parcours.  Sommige van onze kajakkers ontdekten dat het water toch maar wat frisjes aanvoelde en dat het water niet zo een fris geurtje had.   Het werd een zeer plezierige namiddag.

Tijd voor een lekkere douche en zo weer even wat tijd om op adem te komen.

Nadien kregen we een lekkere broodmaaltijd voorgeschoteld en werden de magen weer goed gevuld.

Daarna gingen we naar buiten waar meester Joris ons entertainde met Sammeke Goris en Laat het gras maar groeien. Nadien werd hij op het vuur gelegd met pittige vragen over zijn toekomstige bruid, juf Annelies. Zijn score was niet al te best. Maar na telefonisch overleg met zijn toekomstige kan de bruiloft toch nog doorgaan. Hij heeft daarvoor wel enkele moeilijke opdrachten moeten vervullen. Nadien was het aan de kinderen om hun creativiteit te tonen en de mooiste bruidsjurk te knutselen met wc-papier.

Hiep, hiep, hoera … tijd om onze jarigen te vieren. Proficiat Lucas en Inez!!

We sloten de avond af met een quiz van de drie wijzen. Juf Ruth, meester Joris en de directeur probeerden op hun beurt een verhaal te verkopen aan de kinderen. Er werd stevig gelogen en bedrogen.

Na deze leuke avond was het tijd om even tot rust te komen en dan ons bedje op te zoeken want morgen wacht ons weer een leuke dag.

Dag 2: weer een dag vol sportieve prestaties!

Vanmorgen werden we gewekt door enkele van onze vroege vogels. Met een hongerig buikje trokken we naar het ontbijt. Boterhammetjes en ontbijtgranen, een yoghurtje of wat fruit, voor ieder wat wils. Na het ontbijt werden we in groepen verdeeld en ging de ene groep muurklimmen en de andere groep oriëntatiewandelen en golfen. Na een uurtje wisselden we af. Voor de ene was het een leuke uitdaging , voor de andere  een zware fysieke inspanning.

Het middagmaal bestond uit een heerlijk tomatensoepje, een hamburger met aardappelen en worteltjes en erwten en als dessert een stukje fruit. Na een kwartiertje rusten vertrokken we naar de Herentalse weides voor een trefbaltornooi, een voetbaltornooi en om wat te frisbeeën. Vol ongeduld konden eindelijk de kajakkers gaan mountainbiken en visa versa. Steile hellingen, omgevallen boomstammen en haarspeldbochten waren niets teveel voor onze professionele mountainbikers. We zijn tenslotte in de bakermat van Wout Van Aert. Voor de kajakkers was het alsof ze al jaren ervaring hadden.  Slechts op het einde kantelden enkele kajakbootjes en waren er alsnog enkelingen die het water opzochten. Verkleumd van de kou of vol stof van het zanderige moutainbikeparcours konden we genieten van een heerlijke douche.

Van al dat sporten kregen we wel degelijk honger. Hotdog, daar hadden we nu net naar uitgekeken. Misschien ook hier nog een kleine competitie voor wie er de meeste hotdogs kan eten …

Wat is er beter dan een stukje toneel op onze volle maag? Het drama van de teen kon ook wel iedereen bekoren. Als volleerde theaterspelers konden ze het publiek leuk animeren. Een hapje en een sapje tijdens de pauze, we waanden ons bijna in de Roxy! Van daaruit gingen we naar de quiz-zaal en namen we deel aan de alfabetquiz. Overleggen is stilte kan best moeilijk zijn waardoor onze antwoorden soms tot bij ander groepjes te horen was. Uiteindelijk was er toch 1 groep de winnaar met maar liefst 25 van de 26 antwoorden juist!

Nog even naar de kamer en nagenieten van een drukke dag om dan met vemoeide oogjes in slaap te vallen en te dromen van wat ons morgen weer te wachten staat. Slaap zacht!

Dag 3: vrijdag de 13de…

Neen, geen ongelukken gebeurd deze nacht. We sliepen als roosjes en werden ’s morgens gewekt om rustig onze valiezen te pakken. Dat ging super vlot. Alle lakens en overtrekken deponeerden we in de daarvoor voorziene karretjes en dan gingen we onze laatste keer ontbijten. Valiezen parkeerden we in een verzamelruimte. Geen ongelukje gebeurd!

Voor onze eerste activiteit van de dag verdeelden we ons weer in groepen zodat iedereen kon boogschieten, muurklimmen en een zoektocht in het Netepark doen. Zalig weer trouwens. Het zonnetje was aanwezig, maar niet té hevig. Niemand kwam ten val, geen enkel boogschietongevalletje te bespeuren!

Namiddag wandelden we naar een parcours waar beroepswielrenners komen trainen: heuvel op, heuvel af, tussen de takken van de bomen door. Wij vonden dit te voet al niet altijd even gemakkelijk, maar wel heel spannend. De wandeltocht eindigden we aan de Finse piste waar leerlingen 100, 200 en 400 meter tegen elkaar spurtten. Snelheidsduivels!

De laatste paar uurtjes speelden we ‘vrij’ spelletjes op het grote plein, midden in het park. Veel jongens speelden een partijtje voetbal. Voorbeeldig, met aandacht voor FairPlay. De cakejes, chocomelk en appelsapjes die we nog over hadden moesten eraan geloven. Dit was een ontspannen, leuke namiddag die een perfect einde inluidde van een top-sportklas, zonder ongevallen.

Na een busrit van een goed uur, kwamen we ongeveer op tijd aan op onze eindbestemming waar mama’s en/of papa’s zoon- of dochterlief kwamen oppikken. Vermoedelijk vroegen de hongerige leeuwtjes om frietjes of pizza, want dat…kregen we op deze gezonde sportklassen niet voorgeschoteld!

Bedankt aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze ongelooflijke tijd.

Nieuwsberichten

Open klas / inschrijvingen

Ben je benieuwd naar de werking en visie van onze school kom dan vrijblijvend eens kijken in onze school. Wij tonen met veel plezier ons domein en de klassen tijdens een rondleiding.
Maak gerust een afspraak, zodat we je persoonlijk kunnen begeleiden.
Afspraak: directie@basisschoolklimop.be / 0479 737 689
De data van de geplande openklasdagen vind je onder Praktisch -> Inschrijven of via deze link.

INSCHRIJVEN

Inschrijven 2022-2023

Inschrijven kan steeds na afspraak:

info@basisschoolklimop.be
011 68 94 15

Schoolplatformen

Contact

Algemeen contact

Gootstraat 12 3800 SINT-TRUIDEN

011 68 94 15   0479 73 76 89