Dag 4: donderdag 9 maart 2017

De nachten worden korter, de dagen worden zwaarder, het ontbijt komt… te vroeg. Met moeite komen onze nachtuiltjes hun bed uit. De voormiddag ziet er weer regenachtig uit, dus gaan we onze Klimop Got Talent Show voorbereiden. Het belooft straks een grappige, gevarieerde en plezante avond te worden. Tussen de regenbuien door gaan we toch even naar buiten om een frisse neus te halen en wat spelletjes te spelen. Het middageten kan ons wel bekoren: bouletten in tomatensaus met puree wordt zeker door iedereen gesmaakt. In de namiddag gaan sommigen van ons op missie naar de ruimte, terwijl anderen proberen op de maan te wandelen. Enige reacties: kei cool, super, mega, geweldig,… In het planetarium maken we kennis met onze sterrenhemel. De nacht wordt voor ons een stukje duidelijker. Waarom slapen we eigenlijk nog? Zoveel moois en dat terwijl wij dromen van onze dagactiviteiten. Even wat energie opdoen met een wafeltje en wat fruitsap om dan buiten ons wat af te reageren met wat balspelletjes. Een audiotour binnen het museum van het Euro Space Center leert ons veel over de geschiedenis van raketten en reizen naar de ruimte. Ons laatste avondmaal in Transinne doet ons toch even stilstaan met het feit dat onze ruimteklassen bijna voorbij zijn. Voor sommigen is het moeilijk een hap door de keel te krijgen, want de stress slaat al stevig toe. Nog enkele ogenblikken alvorens we moeten optreden… Talent op overschot, dat is vanavond alweer bewezen. Onze Klim-Oppertjes zijn echte toppertjes! Nog even “Gaan met die banaan” op onze stevige fuif, om dan rustig maar voldaan ons bedje in te gaan.
Morgen zijn we alweer thuis, het is veel te snel gegaan.
Doei, doei

Geplaatst in Ruimteklassen.