Dag 1

Verslag dag 1

Ons avontuur begon vandaag in Basisschool Klim-Op. Met valiezen zeulen tot aan de bus… dat was me wat. Hier en daar een traantje geveegd, een troostende knuffel gegeven, en klaar voor het echte avontuur.

Zo een twintig minuutjes later arriveerden we in ons “hotel” genaamd: het Klein Vossen Park. Een beestige boel. Vooral de kamers lagen er al snel bij als varkensstallen. Geen probleem want na een snel tussendoortje, verkenden we de rest van de boerderij en lieten we de varkensstallen voor wat ze waren.

Het derde leerjaar werd meteen aan het werk gezet. Zij mochten het voer voor de dieren maken en ze ineens voederen. Wees gerust lieve ouders, de kinderen hebben al hun vingers nog. J

Het tweede leerjaar startte met een treinrit om de dieren op de boerderij te leren kennen. Na een stevige lunch (boterhammen en pistolets met allerlei beleg) en wat platte rust, maakten zij lekkere appelmoes die ’s avonds geserveerd zou worden. Ook hier raakte niemand een vinger kwijt… oef!

Terwijl een deel van het avondmaal werd voorbereid, leerde het derde leerjaar wat meer over fruit. Zij gingen op bezoek bij een fruitboer en zochten de plantages op. Daarnaast leerden ze over het plukken, controleren en sorteren van appelen.

Het tweede leerjaar speelde een boerderijspel. Van schilderen tot een parcours afleggen met de tractor. Wat een dag!

Zo een bewogen dag verdiende een lekker avondmaal. Heerlijke tomatensoep, kip met frietjes, groentjes en jawel… zelfgemaakte appelmoes! En als toetje een yoghurtje. Verhongeren zullen we zeker niet.

Als allerlaatste maakten we een rustige avondwandeling om de heerlijk drukke dag te laten bezinken. De varkentjes werden gewassen en kropen hun stalletjes in.
Dag 1 was alvast geweldig.

Tot morgen lieve mama’s en papa’s!

Dag 2

Met kleine oogjes ontwaakten zowel kinderen als juffen op deze (voorlopig) mooie donderdag.
Aankleden, tandjes poetsen en we konden aanschuiven aan het ontbijtbuffet.
Hoewel we niet echt op hotel zitten, worden we hier zeker zo verwend.

De lucht was blauw en het gras was groen en we hadden ontzettend veel te doen.
Zo ging het tweede aan de slag met het voederen van de dieren. Het derde genoot van een zonnige treinrit.

Hierna trok het tweede te voet naar de speeltuin voor een heerlijke picknick.
Ook het derde leerjaar kon van een picknick genieten maar zij gingen niet te voet. Ze gingen te paard. Op een paard staan, zitten, rijden… de ruitertjes deden het geweldig.

En wat een verrassing beide groepen kregen. Een heerlijke douche, gratis en voor niets! Hoewel… heerlijk?
Het tweede kon gelukkig schuilen in een schooltje. Het derde had minder geluk. Zij trotseerden weer en wind te pony. Dit avontuur zullen ze niet snel vergeten.

Eens terug op de boerderij, konden de kindjes gelukkig echt genieten van een heerlijke douche. Het tweede leerjaar nam deel aan een boerderijquiz.

De weergoden waren ons gunstig de rest van de dag. Stralende zon, blauwe lucht. Een ideaal scenario voor een barbecue! Daarna lekker ravotten in de wei en een marshmallow roosteren aan het kampvuur. Dit alles in combinatie met een idyllische avondzon. Wat een dag!

Lieve mama’s, lieve papa’s nu zijn we ontzettend moe. We kijken uit naar morgen, nog een dagje boerderij.

Beestige groetjes

Van ons allemaal – x –