Avonturenklassen, woensdag 13 februari 2019

Vandaag was de dag waar we al heel lang naar uitkeken. Na een stevig ontbijt vertrokken we met de bus richting Adventure Valley.

In de voormiddag werden spanning, concentratie en doorzettingsvermogen op de proef gesteld op het touwenparcours. Sommigen begonnen op level 1, terwijl anderen al dadelijk hun kunnen testten op level 4. De echte waaghalzen hadden op een kleine 2 uur tijd het hele parcours doorlopen. Zelfs de angsthazen hebben zich van hun beste kant laten zien. Met de gedachte aan frietjes en stoofvlees daalden we tegen half 1 af naar ons fameuze Wout Bru- restaurant ‘Bistro Bru’. De grote inspanningen die we geleverd hadden, zorgden ervoor dat we zelfs meer dan één portie naar binnen schrokten. Om dan nog af te sluiten met een ijsje, dat noemen wij pas feest. Voldoende kracht opgedaan om er weer een namiddag stevig tegenaan te gaan.

Keuze-activiteiten genoeg om een hele namiddag te vullen: mountainbike-parcours, speeltuin, hoogteparcours, sky-walk, zwevende trampoline, 3D-labyrint en bandglijbaan,…. Deze gekregen vrijheid leek ons de kinderen erg te bevallen. Ze renden van de ene uitdaging naar de andere en dit onder een stralende zon met goedgemutste monitoren, juffen en meesters. Ook wij konden genieten van het plezier van onze kinderen. Na een lekkere suikerwafel en sapje was het tijd om onze namiddag af te sluiten met een stevige wandeling huiswaarts. De tomatensoep en broodmaaltijd stond ons daar al op te wachten. Even rustig onze voetjes laten rusten en dan was het tijd om ons alweer klaarmaken voor de volgende activiteit.

We gingen met onze fakkels Durbuy by night verkennen en nadat we een leuk plekje hadden uitgekozen bij de Uiengrot, luisterden we vol aandacht en spanning naar het verhaal van de familie RIP. Het horrorverhaal bleek dan toch niet zo erg te zijn, waardoor we vannacht gerust kunnen slapen. Na zo’n drukke dag moesten we toch wel even bezinnen en dankbaar zijn dat we deze kansen van onze ouders hebben gekregen. Dank u mama, papa, voor deze onvergetelijke tijd! Moe maar voldaan gaan we nu ons bedje in en kijken we afwachtend uit naar morgen!

Sweet dreams!

Geplaatst in Adventureklassen.