Avonturenklassen: maandag 15.01.2018

Lundi, le 15 janvier!

Hoe vlot kan alles verlopen. Iedereen netjes op tijd verzameld op school, de bus kan vertrekken op het afgesproken uur. Na een perfecte busrit (met een vrouwelijke buschauffeur) doorheen een landschap dat als maar prachtiger leek te worden, arriveerden we om 10.30 uur in Durbuy. La Petite Merveille, het prachtige herbergje, gelegen tegen een beboste bergwand, zal de komende week onze thuishaven zijn.

De valiezen naar onze kamers sleuren vergde een grote inspanning voor de leerlingen én de meesters. Euh…we verblijven hier slechts 5 dagen, beste kinderen!!! De ruime kamers bieden gelukkig genoeg plaats…

Na een korte verkenning van de omgeving kregen we in het 5-sterrenrestaurant superlekkere preisoep, gevolgd door Chinese kip op een bedje van rijst met een vleugje curry… à volonté!! Het afsluitertje werd een potje vanillecrème.

Om 13.30 startten we met een crosscountry-tocht. Met hiel veul noate stup! Gelukkig droegen we onze professionele stapschoenen en gepaste regenkledij. Alle opdrachtjes die onderweg moesten uitgevoerd worden, waren peanuts voor onze Klim-Oppers. Na iets meer dan 2 uur stappen konden we deze missie als “geslaagd” aankruisen. Het welverdiende vieruurtje smaakte. Met opgekrikt energy-level zongen we de longen uit ons lijf in het “disco-lokaal” waarover we de hele week beschikken. Sommige avonturiers hebben echt wel ritme en slingerden met de beentjes en voetjes.

18.00 uur: boterhammetjes met beleg. Het record “boterhammeneten” staat voorlopig op 9 stuks!!! (Nee, niet op naam van de directeur!)

De laatste activiteit van de dag: 3 Wijzen die erop los logen. Wie sprak de waarheid? Lachen, gieren, brullen… Tot slot noteerden de kidsnog enkele zinnetjes in hun dagboek om alles nog tot in detail te kunnen navertellen. Er gebeurt hier zooooooveel!

Maar voor nu… oogjes toe; snaveltjes dicht!

Slaapwel en tot morgen.

Geplaatst in Geen categorie.