Avonturenklassen, maandag 11 februari 2019

Eindelijk was het zo ver, de start van avonturenklas 2019. Iedereen netjes op tijd verzameld op school, de bus kan vertrekken op het afgesproken uur. Met onze dubbeldekker arriveerden wij omstreeks 10.30 uur veilig en wel in Durbuy. La Petite Merveille, het prachtige herbergje, gelegen aan de Ourthe en tegen een beboste bergwand, zal de komende week onze thuishaven zijn. Gelukkig ligt ons verblijf niet te dicht aan de oevers van de rivier want anders zouden we natte voeten krijgen. Na de overvloedige regen van de voorbije dagen is er hoog water.

De valiezen naar onze kamers sleuren vergde een grote inspanning voor de leerlingen én de meesters. Euh…we verblijven hier slechts 5 dagen, beste kinderen!!! De ruime kamers bieden gelukkig genoeg plaats…

Na een korte verkenning van de omgeving kregen we in het Chinese 5-stellenlestaulant Chinese kip op een bedje van lijst met een vleugje cully… à volonté!! Het afsluiteltje weld een potje vanilleclème à la Chinoise..

Tijdens de namiddag ontpopten onze Klim-Oppers zich tot koene ridders en frêle jonkvrouwen. Ze gingen terug naar de donkere middeleeuwen en lieten zich onderdompelen in de bloedige geschiedenis van Durbuy. Ridder Willem wist onze kinderen te boeien van begin tot einde.

Terug in ons hotel konden we genieten van een vieruurtje. Nadien speelden we het reclamespel waarbij snelheid, rekenwerk, concentratie en geheugen zeer van pas kwamen.

18.00 uur: lekkere preisoep, boterhammetjes met beleg. Het record “boterhammeneten” staat voorlopig op 9 stuks!!!

Eenmaal voldoende energie opgedaan, konden we aan de reflectorentocht beginnen. In het donker gewapend met een zaklamp op zoek naar 20 dieren in het bos. Wauw, we vonden ze wonderwel allemaal.

Afsluitend zongen we nog enkele leuke liedjes en op het geluid van het stromende water van de Ourthe gingen we naar bed.

Maar voor nu… oogjes toe; snaveltjes dicht!
Slaapwel en tot morgen.

Het filmpje volgt…

Geplaatst in Adventureklassen.