Avonturenklassen Durbuy woensdag 17.01.2018

Woensdag, 17 januari

Weet u nog dat het vorige verslag begon met de haantjes die al om 6 uur begonnen te kraaien? Wel, vandaag zou zelfs DJ Regi met zijn lijfspreuk “Waar zijn die haantjes!?” geen gehoor hebben gekregen! Te weinig slaap tijdens de vorige nacht heeft duidelijke sporen nagelaten. Gelukkig kunnen wij hier steeds rekenen op onze persoonlijke wekdienst in de persoon van juf Hilde. Toegegeven, de leerlingen kwamen dus vandaag iets trager op gang.

Na het ontbijt stond de immer enthousiaste Kobe aka – Manusje Van Alles – al klaar met z’n grote bus om ons veilig naar Wéris te brengen. Menhirs, dolmen, de legende van de molenaar en het  duivelsbed behoren nu tot onze algemene kennis. Wat kan koddige Kobe toch zalig vertellen! Enkele leerlingen en onze stoere directeur hebben ondanks de waarschuwingen van de gids, toch op dat duivelsbed gedanst. Welk onheil zal hen nu in de nabije toekomst overkomen?

Na een lekkere portie frieten met stoofvlees wandelden we naar het Adventure Parc. Uit de foto’ s hieronder zal blijken wat een avontuur dat wel was: grensverleggend! Voor sommigen kon het niet avontuurlijk of gevaarlijk genoeg zijn. Maar geen nood: we kregen duidelijke instructies én een harnas zodat de veiligheid altijd gewaarborgd was.

Deze namiddag…een super-belevenis! Magistraal!

Rond 16.30, terug in Het Kleine Wonder, kregen we onze post. Brieven lezen, postkaartjes bekijken en ons dagboek lezen… Oja, bijna vergeten: de directeur trakteerde met chips en frisdrank.

En zo werd het stilaan donker! Tijdens de lunch praatten de leerlingen nog wat bij, deelden hun ervaringen en fantaseerden over wat nu nog zou volgen.

Lise, onze lieve monitrice,  stelde een fakkeltocht voor. En zo baanden we ons een weg door het grote bos met gevaarlijke, mensverslindende everzwijnen. Alsof dat nog niet spannend genoeg was,  vertelde de directeur een toch wel zeer angstaanjagend, bijna gruwelijk griezelverhaal. Meester Joris zal er waarschijnlijk niet goed van slapen, de bangerik!

Oja, we maakten ook weer wat tijd voor een verfrissende douche zodat we welriekend onze slaapzak in konden duiken. En dat vonden we echt niet erg na zo een volgepropte actiedag! Wauwwwww.

Slaapwel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie.