Avonturenklassen Durbuy 16.01.2018

Dinsdag, 16 januari 2018

Wauw… Stel dat de energie van onze leerlingen zou kunnen omgezet worden in elektriciteit, dan zouden de hoogspanningskabels van hier tot in Sint-Truiden totaal overbelast geraken. Om 6 uur deze morgen kraaiden de bosklassers als de hanen om iedereen in de buurt te wekken. Meester Joris en meester Wim vonden het zeer gepast om samen met hen aan ochtendgymnastiek te doen. De meisjes konden zo nog even genieten van de stilte..

Na het gezamenlijk ontbijt  trokken we naar het centrum van Durbuy waar een professionele begeleidster een actieve geschiedeniswandeling had voorzien. Onze getalenteerde acteurs beeldden zo in vogelvlucht de geschiedenis uit van wat wij het kleinste stadje ter wereld noemen.

“Gotcha” is de naam van het spel dat we gedurende de hele week zullen spelen. Anderen uitschakelen is het doel van het spel. De winnaar en de regels zullen de leerlingen later zelf uitleggen.

Brieven of postkaarten schrijven stond vandaag ook nog op het programma. Zoveel te doen!!!!

Namiddag stonden direct na de lunch al twee stoere mannen klaar om ons te leren overleven in de natuur. We bouwden shelters, leerden vuur maken, drinkbaar water van ondrinkbaar water onderscheiden enz. Superleuk zo een hele namiddag in het bos al doende leren.

Wat dacht u? Klaar voor vandaag? No way! We hebben nóg energie. Ongelooflijk.

Na de spaghetti vertrokken we naar de grotten. Het half uurtje stappen naar onze bestemming betekende al geen uitdaging meer voor ons. Kruipend, plat op onze buik, met een helm op het hoofd, een lamp in de hand, baanden we ons weg door de spelonken. Wauw! Wat een unieke ervaring!

Toegegeven. Nu begonnen een aantal leerlingen (en ook ‘ondergetekenden’) toch een teken van vermoeidheid te vertonen. Een lekkere warme douche, een uitnodigende slaapzak boden soelaas.

YE s s s s !

Geplaatst in Geen categorie.