Avonturenklassen, dinsdag 12.02.2019

Goedemorgen, morgen … goedendag! Blij dat ik je weer ontmoeten mag.

In ons supersterrenrestaurant stond een stevig ontbijtbuffet klaar. Choco, confituur, smeerkaas en cornflakes à volonté. Het was smullen.

Tijd voor de kamerinspectie … Sien, Maria, Antoinette en stagiaire José hadden de opdracht gekregen om de kamers te inspecteren op netheid, sfeer, gezelligheid, geur, …

Klaar om te vertrekken. Warm ingeduffeld vertrokken we met de bus naar het mysterieuze Wéris waar we teruggingen naar de préhistorie. Onze gids leerde ons kennismaken met menhirs, dolmen en puddingsteen. Tijd voor een stevige klim naar de geheimzinnige witte menhirs die omringd werden met een zeer duister verhaal. Op de terugweg hielden we stop aan het vervloekte duivelsbed.

Na het bloederige verhaal durfden enkele stoere Klimoppers het bed beklimmen ondanks de waarschuwingen van onze gids. Hopelijk gebeuren er geen ongelukken.

’s Middags even tijd voor ons dagboek om daarna te genieten van de typische Durbuysse streekgerechten: everzwijnenballetjes met appelmoes en pommes Durbuy.

Namiddag werden we verwacht in het grote enge bos om te leren om in grote ontberingen te overleven. 3 ervaren oude rotten leerden ons shelters bouwen, vuurtjes maken en gaven ons handige tips om in zware omstandigheden te overleven. Als kers op de taart werd er getrakteerd op lekkere geroosterde popcorn of marshmallows. Een aantal juffen werden letterlijk en figuurlijk op de rooster gelegd…

Ons vieruurtje was welgekomen na zo’n geweldige overlevingstocht. Nadien een welverdiende douche om ons daarna naar ons Italiaans restaurant te begeven. De spaghetti werd erg gesmaakt!

Nog even brieven schrijven en daarna was het tijd om naar de grotten te gaan. In het pikkedonker langs smalle spleten wrongen we ons door enge, natte, modderige gangen. Heel wat Klim-oppers waren onder de indruk, sommigen hebben gepast voor deze uitdaging.

Alweer een dagje voorbij, het gaat hier heel snel.
Zij die gaan slapen groeten u!
Gegroet!

Geplaatst in Adventureklassen.