// Boerderijklassen |

Boerderijklassen

Dag 2 ‘Orde op de boerderij’

Vandaag geen vroege hanen op de boerderij. Onze dag begon met ontspannende ochtendgymnastiek. Daarna genoten we van een lekker ontbijtje.
De verwarde boerin en enkele teleurgestelde dieren zochten de kinderen op in de kamers. Wat hadden de dieren honger! Dag twee zonder eten 🙁

De kinderen schoten meteen in actie en gingen op pad op de boerderij. De boerderij kende geen geheimen meer voor hen.

Nadien trokken ze naar het bos om de warreboel van dieren te ontwarren. Ze speelden allerlei spelletjes en het vertrouwen werd sterk. De kinderen moesten elkaar namelijk blindelings vertrouwen. Op die manier keerde de orde weer terug naar de boerderij.

Onze uitgehongerde kinderen genoten van een heerlijke lunch; ‘lasagne bolognese’.
Opnieuw kwam de koe langs met… jawel… een lege maag. De boerin had er niets beter op gevonden dan de koe wat post te voeren. Maar… die post was natuurlijk voor de kinderen bedoeld.

2B trok vervolgens een spurtje naar de waterburcht. Daar leerden ze alles over Ridder Jan van Pietersheim. Ze werden zelfs tot ridders, prinsessen, koning of koningin geslagen.

De leerlingen van 2A maakten op hun beurt appelsap.

Na nog even ontspannend spelen op de speeltuin ging het echte werk beginnen; ‘Boerin Mariette uit de nood helpen.’
Dit deden ze aan de hand van een quiz. Alle tomaten, wortels, broccoli’s en uien nog aan toe! Die boerin wist plots meer over de koe. De boerin bedankte het 2e leerjaar met wat gezonde snacks en zakken ‘patatten’ 😉 .

Wat een geluk… want het avondeten viel niet in de smaak. De kok dacht nochtans dat iedereen van de spruitjes, bonen en vis zou smullen.

Gelukkig werden die lange tanden, vrolijke lachjes op onze vette pyjama-fuif.

De kinderen gaan nu de nacht tegemoet. Dat schoonheidsslaapje doet hen vast en zeker goed.

Dag 1 ‘Mariette rettekketet’

Je zal je wel afvragen ‘Mariette rettekketet’, wat is me dat?
Onze dag in Pietersheim begon met een wel heel verwarde boerin.
Na de busrit werden de kinderen verwelkomd door Mariette.
Ze vergat helemaal hoe je een boerderij draaiende moest houden. Konijnen die gemolken moesten worden, ezels die geen eieren meer legden, koeien die uitbraken.
Hier kregen de kinderen meteen een eerste opdracht; De boerderij verkennen om boerin Mariette uit de nood te helpen.

Ze verkenden de boerderij met een foto-zoektocht.
Hierna begonnen de buikjes te rammelen. Joepie… picknick!
De beste manier om eten te laten verteren? Lekker ravotten in de speeltuin! Dat ontbrak er niet aan.

Na het spelen ging elke klas apart aan de slag.
2A leerde waar kaas en boter vandaan komt. Daarnaast hebben ze zelf kaas en boter mogen maken… en proeven, hmm!

2B mocht zelf appelsap maken. Hier proeven we morgen van.

Toen was het tijd voor een 4-uurtje. Gelukkig liep er ook een feestvarken rond. Juul zijn verjaardag vierden we met lekkere wafels.

De kinderen werden ondertussen heel erg ongeduldig; ‘Juf, mogen we nu eindelijk onze kamer zien?’ ‘Juf, wat eten we vanavond?’
Ja hoor, eindelijk mochten ze zich installeren. De kinderen werden beloond met soep, videe en een heerlijk stuk fruit.

Na het eten, tijd voor douche!
Tot slot speelden we een slaapzakspel en las juf Anne-Lies een verhaaltje voor.

Moe maar voldaan zochten de leerlingen van het 2e leerjaar hun bedden op.
Dromen over morgen, weer een dag zonder zorgen.

Beestelijke groeten

Het 2e leerjaar.